De praktijk

Even voorstellen…

Mijn naam is Hanneke den Hartog. Als erkend verlies- en rouwbegeleider bied ik ambulante rouwbegeleiding aan jong-volwassenen, volwassenen en ouderen. Doordat ik zelf al op jonge leeftijd werd geconfronteerd met verlies, is mijn verlangen ontstaan om andere mensen op weg te helpen bij herstel en groei na verlies. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de jeugdzorg, ben ik met mijn eigen praktijk “LenteMe” gestart.

Rouw is uniek. Iedereen doorleeft rouw op zijn of haar eigen manier. Wat mij veel inzicht en tegelijkertijd bevestiging heeft gegeven, is dat rouwenden een overledene niet los laten, maar de overledene juist levend houden door de verhalen die omtrent die persoon door de jaren heen geweven worden.

Rouw is een volkomen natuurlijk en noodzakelijk mengsel van menselijke gevoelens. Dit is zeer complex en verstoringen kunnen leiden tot gezondheidsklachten, ongemakken en zelfs ziektes.  De “genezing” daarvan begint als we omstandigheden creëren waarin je kunt rouwen. Mijn aanpak is in hoofdlijnen het creëren van rust, orde en overzicht door het structureren van eigen emoties. Samen zoeken we naar de eigen bron van kracht die het mogelijk maakt om met verlies en rouw om te gaan.

De praktijk